Opnamen bekijken

Naast de Layout heeft de cloudrecorder ook meerdere mogelijkheden om de beelden terug te kijken. Als u in de cloudrecorder klikt op een getal achter de naam vd IP-camera kunt u de opnamen van die camera bekijken (oranje pijlen).

Als u klikt op een getal onder de blauwe lijn krijgt u een overzicht van de opnamen van alle IP-camera’s (rode pijlen).

Verder kunt u de zones instellen voor Motion Detection, kunt u de camera’s selecteren en bewerken of verwijderen. Dit is slechts een deel van de mogelijkheden van de cloud-recorder. Neem gerust contact met mij op voor verdere tekst en uitleg.

.

Scroll verder naar beneden om alle mogelijkheden te zien.

.

Nadat u op een van de getallen heeft geklikt gaat onderstaand venster open in de CR en ziet u een overzicht van de gemaakte opnamen van één of meerdere IP-camera’s.

Door op een “event-nummer” te klikken opent een nieuw scherm (zie volgende afbeelding)

03b-Web-Uitleg.

Hieronder ziet u hoe u in de cloudrecorder de opnamen (herhaaldelijk) kunt afspelen, naar de volgende of de vorige opname kunt gaan.

Als u op de oranje pijl klikt krijgt u een overzicht van alle plaatjes in de opname (volgende afbeelding) en kunt u die afzonderlijk openen. Hierdoor is het mogelijk nog beter de specifieke kenmerken van de persoon te bekijken.

03c-Web-Uitleg.

Hier ziet u ELK plaatje van de opname afzonderlijk. Als mensen lopen bewegen ze vaak hun hoofd en hierdoor is het gezicht op meerdere manieren te bekijken en kunt u beter de identiteit van de persoon achterhalen.

Dit is een sterk punt van de cloudrecorder omdat in de meeste NVR’s die bij beveiligingscamera’s geleverd worden die mogelijk niet aanwezig is.

03d-Web-Uitleg.

Dit is een uitvergroting van één enkel plaatje uit de opname. Hierop zijn al veel duidelijker de persoonlijke kenmerken van de persoon te zien.

Deze opname is gemaakt op “maar” 6 fps (frames per seconde) en op een bitrate van 1024 Kb (opname kwaliteit) om ruimte en opslag in de cloudrecorder te besparen. Wilt u echter een hoger fps (tot maximaal 15) of een betere beeldkwaliteit (tot maximaal 3072Kb) dan is dit, afhankelijk van de gekozen cloudrecorder en het aantal cloud-camera’s, uit te breiden.

03e-Web-Uitleg.m

Op de volgende pagina, “Scheduler“, kunt u bekijken hoe het opnameschema werkt om de tijden in te stellen waarop er wordt opgenomen, alleen wordt gemonitord of de camera helemaal uit gezet kan worden in de Cloudrecorder.

.